HoutenKajak.nl
Home het bouwproces te koop galerie
Het totale bouwproces van een kajak vergt tussen de 500 en 700 arbeidsuren. De bouw begint met het zagen van de benodigde hoeveelheid strips. De strips worden vervolgens stuk voor stuk met een handschaaf passend gemaakt en rondom een vooraf geprepareerde mal van de te bouwen kajak gelijmd en geklemd. Na droging wordt alles grondig geschuurd van grof naar fijn.
Vervolgens worden de romp en het dek zorgvuldig van binnen en van buiten gelamineerd met in epoxy gedrenkt glasweefsel. Plaatselijk worden extra verstevigingen aangebracht en wordt de positie van mogelijke bulkheads bepaald. Dan worden de romp en het dek definitief met glastape aan elkaar bevestigd. Er worden verschillende skim coats aangebracht zodat de structuur van het glasweefsel volledig verzadigd raakt. Tussen alle lagen in trapsgewijs schuren van fijn naar zeer fijn.
En dan de afwerking. Alle benodigde accessoires worden gemaakt, met epoxy gecoat en gemonteerd. Alles wordt nogmaals geschuurd en van vijf of zes lagen uv-bestendige en krasvaste hoogglans vernis voorzien. Tenslotte wordt de eventuele dekbelijning, rubberen afdichting en elastiek aangebracht.
het bouwproces